Senaste inläggen

Av Erica - 21 september 2009 00:36

Glöm allt jag sa i första stycket i det tidigare inlägget. Jag kan visst göra blogginlägg på tidigare datum. Det nya systemet var bar lite för komplicerat (läs. det var annorlunda). Nu finns det en ny del av krönikan för Skyfall Mars uppe.

ANNONS
Av Erica - 20 september 2009 21:54

Ni som läser den här bloggen och har läst den förut märker antagligen ingen skillnad från förut,men för mig som skriver har några saker föränrats. Främst är det layouten och upplägget på sidan där jag redigerar bloggen och skriver inlägg vilka har ändrats. Detta påverkar ju inte någon annan på en fläck. Det finns dock en sak som påverkar bloggen och mitt upplägg på den, nämligen att jag inte längre kan posta inlägg på tidigare datum. Min förhoppning var att kunna skriva in mina lajvkrönikor på rätt datum för att minska förvirringen eftersom till exmpel Skyfall-krönikorna annars kan bli minst sagt kaotiska. Tyvärr kommer de nu att bli kaotiska.


Och över till en helt annan sak:

Jag kommer nu under en veckas tid att gästblogga på Kravallslöjds blogg. Mitt bloggande där kommer i huvudsak att röra hantverke och slöjd, antagligen ur något slags historiskt perspektiv eller möjligtvis ur ett lajvperspektiv. Under tiden jag bloggar där så kommer jag inte röra den här bloggen (om jag inte får något underligt ryck förstås). Titta dock gärna in på kravallslöjds blogg. Där finns mycket intressant.

ANNONS
Av Erica - 18 september 2009 22:48

Kom med och ha kul med oss den 3:e oktober!

Då äger det galna lajvet Glow-worm day rum på Carlshem i Umeå.

Jag är pepp på att fira lysmaskarnas förträfflighet. Är du?


Arrangörer är Joel Carlquist och Philip Fowler.

Mer info finns på Lajvnorr

Av Erica - 18 september 2009 14:47

I måndags kom beskedet som fick några av Umeås nördar att sätta morgongröten i vrångstrupen. Det korta sms:et var klart och tydligt: "SKYFALL INSTÄLLT! mer info på forumet", men många undrade nog om det var ett elakt spratt som spelades med dem i huvudrollen. Skulle nördarna ha varit som nördar är mest, det vill säga folkskygga och allergiska mot frisk luft, så skulle de kanske ha undrat om de missat ett halvår medans de satt vid sina datorer med WoW och youtube och att det nu var 1:a april. Dessa nördar är dock lite speciella och skyr inte folk (nåja, andra nördar) och frisk luft för att få den spänning de behöver i livet. De var därför mycket väl medvetna om att det inte var den första eller ens april.


Nördarna följde den enda livlina de hade kvar: "mer info på forumet". Där hittade de en lång och fin förklaring för det något brutala sms:et. I ett trevligt och pedagogiskt inlägg på forumet (http://gaia.forum24.se/gaia-about484.html) förklarade de allsmäktiga arrangörerna läget och medelvärdet av Umeås befolknings blodtryck sänktes med ens. Skyfall var egentligen inte inställt utan bara uppskjutet och en förnöjd suck av lättnad kunde höras från många av nördarna.


Nu kan nördarna se fram emot en relativt lugn höst utan jakter och galna påhitt samtidigt som arrangörerna har tid att pusta ut och umgås med sina vänner på ett normalt sätt. Många av nördarna är glada för att deras älskade Skyfallsarrangörer kunde säga ifrån då det blev för mycket och att det ändå inte betyder slutet för galna upptåg och jakter.


Från en liten ask som ligger i ett undanskymt hörn i en av nördarnas lägenheter kan man dock höra ett svagt, ekande skrik då en viss demon inser att hon måste sitta kvar i sitt lilla fängelse i ytterligare några månader.

Av Erica - 4 september 2009 20:53

För att återknyta till gårdagens lajvartips så kan jag meddela att jag idag har varit på loppis och köpt kläder för del två av Vampyrkrönikan. Det blev en vit skjorta, en svart kjol samt en rödsvart kavaj.

Jag tycker att det är en väldigt speciell upplevelse att gå på loppis för att hitta kläder för en lajvroll. Jag köper inte kläder till mig själv eller till någon person i min närhet utan till en person som råkar se ut ungefär som mig, men som har en helt annan syn på världen och en helt annan klädsmak. Jag får försöka gå in i rollens tankesätt medan jag går runt bland kläderna för att jag helt säkert ska kunna hitta saker som hon gillar och inte bara plagg som jag gillar och vill att hon ska bära. Även om det inre rollarbetet, inneraktionen med andra samt rollens kroppsspråk är tre viktiga faktorer då rollen ska komma till liv så tycker jag att även det rent materialistiska uttrycket genom kläder och accessoarer är viktigt. Jag blir lika hänförd varje gång då jag hittar ett plagg som verkligen passar min roll. Plötsligt känns hon så mycket närmre och mer levande. Därför är jag glad att jag kunde hitta snygga och eleganta kläder för Anastasia idag. Hon kommer att se verkligt proper ut.

Är pepp på Vampyrkrönikan!

Av Erica - 3 september 2009 22:20

Lajv kan lätt bli en dyr hobby om man inte ser upp. Lajvar man fantasy så kostar både kläder och rekvisita en skön liten slant och även inom andra genrer kan kostnaderna för just kläder, accessoarer och rekvisita skena iväg. Om man vill hitta häftiga, galna och oväntade prylar för sitt lajvande så kan lopptorg och second hand-affärer vara bra platser att börja leta på. Här vet man aldrig vad man kan hitta och fina fynd till rimliga och lajvarvänliga priser är inte ovanliga.


Saker som man med fördel kan försöka få tag på på loppisar är:


- Kläder. Kläder för nutidslajv finns det hela drösar av och med lite omändringar och modifikationer kan många klädesplagg fungera på framtidslajv, post-apokalyptiska lajv, vampyrlajv eller lajv som utspelar sig under några av de decennium som nyligen flytit förbi.


- Accessoarer. Att leta accessoarer så som klockor, solglasögon,  smycken, sjalar, väskor och hattar på lopptorg är en trevlig sysselsättning även om man inte har något speciellt lajv i åtanke. Sakerna känns unika och vem vet så får man en rolig idé till en roll då man ser en viss hatt, väska eller ring...


- Läder. Om man tycker att läder är för dyrt, men absolut vill göra något av läder till sin roll som utbygdsjägare, soldat, orc... Då kan lopptorgen i vissa fall erbjuda relativt billiga skinnjackor som man kan slakta och göra någonting roligt av. 


- Kärl för medeltidsinspirerade lajv. Träbägare, keramikmuggar, lerskålar, glasflaskor och ibland träskedar och passande knivar kan återfinnas på många lopptorg.

Av Erica - 25 augusti 2009 21:30

Att lajva utomhus då det regnar är inte alltid en helt trevlig upplevelse. Situationen kan bli än mer miserabel utifall att ens kläder inte är vattentäta.


Mitt råd till alla er som ska delta i utomhuslajv där moderna regnkläder inte är välkomna är att impregnera era ytterplagg, varesig det är jacka, kaftan, mantel, kåpa eller något annat spännande plagg. Efter en ordentlig impregnering behöver man inte vara orolig för att det ska regna eftersom man bör hålla sig rätt torr i sina vattenavstötande kläder.


Det finns många olika slags impregneringsmedel. Vissa ska sprayas på plaggets yttersida och andra ska plagget tvättas i. Vilken sorts imregnering som passar ett visst plagg beror på materialet och inland på klädernas utformning.

Impregneringsmedel hittar man bl.a i skoaffärer, friluftsaffärer, sportbutiker och köpcenter.

Av Erica - 22 augusti 2009 21:28

Dagens råd berör något som de allra flesta lajvare verkar ha svårt med, nämligen att vara ute i god tid. Jag är inget undantag. Allt för många gånger har jag börjat med mina kläder för sent eller skickat in min anmälan med lite för liten marginal (nån timme eller så) till deadlinen.


Jag vet dock att man som arrangör är väldigt tacksam för anmälningar som kommer in i god tid och att man som spelare mår bättre om kulturtexter och intriger kommer på utsatt tid. Då det gäller kläder och övrig utrustning så kan jag anta att det är många lajvares dröm att ha allt klart då man åker till lajvplatsen.


För att tala klarspråk: Ingen tycker om att stressa eller bli stressad av andra som inte gör vad de ska tid. Alla inblandade parter mår bättre utan stress och därför vill jag be alla lajvare och lajvarrangörer att göra sitt yttersta för att börja fixandet av kläder och övrig utrustning samt sina skriverier av roller, kulturtexter och intriger i god tid (börja i löjligt god tid). 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En lajvares förvirrade tankar med Blogkeen
Följ En lajvares förvirrade tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se