Senaste inläggen

Av Erica - 18 augusti 2010 23:02

Mycket som händer på lajvfronten just nu...


Förra helgen var jag på den tredje och sista delen av kampanjen Vampyrkrönikan. Lajvet var fantastiskt, men samtidigt mycket tungt och emotionellt utmattande. Jag spelade samma roll som de tidigare två lajven, nämligen Anastasia Romanova. Denna gång utspelade sig lajvet i en kaotisk framtid, närmare bestämt år 2054. Världen var mörk och grym, mänskligheten hade reducerats till ungefär 6 miljoner individer. Under lajvet kämpade Anastasia för att hjälpa skadade, både människor och vampyrer, men hennes högsta prioritet varatt beskydda den ännu ofödde Dagvandraren, samt dennes havande mor, vilket ledde till att Anastasia blev skjuten flera gånger under lajvet. Ljudeffekter och en mycket bra lokal, skickliga arrangörer och fantastiska medspelare gjorde lajvet till en minnesvärd upplevelse.


På Oblector-fronten händer det saker. Vi har inom gruppen bestämt oss för att inte delta i lajvet Malström dels på grund av att lajvet är redan i slutet av september och vi skulle få mycket brått med alla förberedelser och dels för att ljvplatsen ligger så långt bort och studierna ju har påbörjats vid det laget. I övrigt så har Eternas arrangörer meddelat att det inte blir något lajv i kampanjen nästa sommar utan att det nästa storlajvet kommer att hållas först 2012, vilket är synd eftersom vi som spelade Oblector är så peppade. Vi får väl helt enkelt försöka hålla uppe peppen på något sätt och förbereda oss riktigt ordentligt till sommaren 2012. Nya sånger ska skrivas och läras in och kanske, bara kanske, ser vi till att spela in någon trudilutt så att även andra kan peppa med musiken.


Lajven haglar tätt här i Umeå just nu för nu på lördag (21:a augusti) kommer vi att ha off-möte för lajvet Kaos, som arrangeras av gaiaprojektet och som jag är medarrangör för. Själva lajvet påbörjas på måndag (23:e augusti) och håller på fram till den 3:e oktober. Alla i arrangörsgruppen är peppade och vi har många fina planer. Om det är så att någon som inte är anmäld till Kaos läser det här så rekommmenderar jag dig att anmäla dig för det kommer att bli awesome. Du behöver inte bo i Umeå utan kan distansspela genom forumrollspel och in-lajvforum. Avgiften för distansspelare är lägre än för de som kan vara med och lajva på plats. Ta chansen!

ANNONS
Av Erica - 12 augusti 2010 12:56

Gårdagens stora nyhet inom lajvvärlden: KD erkänner att lajv också är kultur!


Reeeeally? I had no idea...


Intressant att artikeln nämner Sverok samt att lajvare, rollspelare och brädspelare borde få mer stöd från statens sida (och jag uppfattar det som rent ekonomiskt stöd), men ingenstans nämner de att Sverok ju redan får rent ekonomiska bidrag från staten. Sverok är ju inte fattigt precis. Det vi nördar behöver är snarare upprättelse rent ryktesmässigt. Som grupp är vi inte psykiskt störda, ljus- och folkskygga, asociala, djävulsdyrkare, satanister, kriminella, utstötta ur samhället eller något annat av det vi blivit anklagade för att vara. Kan KD ta bort dessa stämplar från oss så skulle de verkligen vara till gagn för oss.


Tills dess: VALFLÄSK! VALFLÄSK! 

ANNONS
Av Erica - 11 augusti 2010 15:49

Såg just en underbar recension av filmen "Mazes and Monsters" som verkar lika underbart dålig som recensionen var bra. Filmen handlar om det mest tragiska och farliga som finns i vår värld: ROLLSPELARE! ^^'


Det känns som om boken "De övergivnas armé" är skriven efter att författarna sett filmen, så i väntan på min recension av boken... avnjut denna filmrecension:


Av Erica - 9 augusti 2010 16:04

Recensionen är inte klar ännu till mitt stora förtret. Det var mycket mer invecklat än jag trodde att få en vettig lajvrecension skriven.


I övrigt funderar jag på att flytta bloggen till en annan webadress. Skaffade den här eftersom bloggagratis.se (eller bloggplatsen som den heter nuförtiden) lovade en blogg utan reklam. Det funkade tydligen inte i längden och jag tycker verkligen att reklamen stör och förstör min blogg.


Den stora nyheten för dagen är dock att vi som spelade gruppen Oblector på Eterna har blivit inbjudna till ett annat lajv. Två av arrangörerna för lajvet Malström var på Eterna och tyckte tydligen att vi var så bra att de vill ha oss på sitt lajv. Jag måste säga att jag är väldigt, väldigt smickrad. Vi får lägre lajvavgift om vi kan tänka oss att komma och sjunga och spela på lajvet. Känner mig oförlåtligt mallig för denna inbjudan, men samtidigt lite tveksam till att fara på lajvet. Orsaken är att lajvet är redan i slutet av september. Visst har vi ju en bra basrepertoar av sånger, men de bästa sångerna vi framförde var ändå specifikt skrivna för Eterna och dess folk och kulturer. Att fara på Malström skulle innebära mycket extra jobb och detta under den period som studierna börjar igen och som jag ändå har fullt upp med arrandet av Kaos - steg 4. Jag vet att två andra ur gruppen är peppade, men de befinner sig just nu på medeltidsveckan och den tillställningen kan få en lajvare peppad på det mesta. :) Får se vad de säger när de kommer tillbaks till Umeå och medeltidseuforin har lagt sig lite. Kanske blir det så att vi far, kanske inte. En annan möjlighet är ju att bara några av oss deltar. Hur det än blir så kan jag inget annat än tycka att det är otroligt, fantastiskt och awesome att vi fick en sådan inbjudan. :D

Av Erica - 6 augusti 2010 23:45

För en vecka sedan lajvade jag. Jag var pepp då och jag är pepp nu. Alla härliga sånger har verkligen satt sig på hjärnan och alla underbara minnen är värda att repetera om och om igen för vänner och bekanta. :) Ska försöka skriva en fin och vettig recension av lajvet imorgon. Tills dess: En bild av min roll tagen under sångkvällen på måndag förra veckan.


 

Av Erica - 26 juli 2010 23:45

Nu i kväll har gruppen Oblector alltså haft premiär med sin repertoar. På grund av dåligt väder blev tillställningen flyttad inomhus, sådär hastigt och lustigt, till en kvarterslokal på Nydalahöjd. Ett tjugotal lajvare och lajvaranhöriga möttes upp för en mysig picnic på mantlar till ljudet av fiol och sköna röster. :)


Vi sjöng ungefär två tredjedelar av vår inövade repertoar: kärlekssånger, barntrallar och dryckesvisor i en härlig blandning. Utöver dessa har vi även lite annat på lut inför lajvet, så som instrumentalmusik och sånger som bara en elle två av oss kan, vilka kan vara bra att dra igång om någon i gruppen behöver en liten andningspaus.


Vi fick verkligt bra feedback och jag är nöjd. Vår övning har gett resultat och jag är mer peppad än någonsin på lajvet och på vår grupp.

Av Erica - 25 juli 2010 23:45

Snart är det dags! På torsdag bär det av norrut med fullproppad bil och fem galet peppade lajvare. Jag måste verkligen säga att det var länge sedan jag var såhär peppad inför ett lajv. Visst har jag peppad andra lajv nyligen också, men peppen jag känner inför Eterna är annorlunda. Den är svår att beskriva men jag skulle vilja kalla den för en enkel, icke tillgjord pepp. Det känns nästan som om jag är nybörjare på nytt och peppar för mitt första lajv, förutom att jag inte alls är särskilt nervös.


Idag har hela dagen gått till sömnad och jag börjar se slutet på det hela. Jag undrar dock om jag kommer att hinna klart med min underklänning i oblekt linne. Jag känner dock ingen stress över den eftersom jag har två underklänningar i vitt linne som jag kan använda om det skulle knipa.


Igår gjorde jag saft som ska med till lajvet. Receptet är för fläderblomssaft, men istället för fläder använde jag älggräs. Det ska bli intressant att se hur den smakar. På tisdag har den stått och dragit sig tillräckligt länge så då blir det smakprov.


Varje dag verkar jag pyssla med något som har med lajvet att göra. Imorgon blir det till att sy klart underhållargruppens banér för på kvällen ska vi ha en liten provföreställning för några vänner och bekanta. Lite pirrigt, men jag tror att vi får det fantastiskt trevligt. Om någon Umelajvare läser det här så är du hjärtligt välkommen till kärleksviken vid Nydalasjön imorgon (26.07.2010) kl. 19. Då underhåller familjen Oblector.

Av Erica - 18 juli 2010 11:36

För några dagar sedan var jag med om ett vattenkrig. Vi var främst lajvare på plats och vi blev väldigt blöta allihop. Vi hade väldigt roligt och det slog mig att vattenkrig nog är något av det roligaste man kan göra en riktigt het sommardag tillsammans med sina kompisar. Det slog mig också att vattenkrig kan lindra vissa delar av en lajvabstinens. Vattenkriget är socialt. Det är fart och fläkt. Det kan bli väldigt strategiskt och intrigfyllt beroende på hur man utför det. Perfekt för uttorkade lajvare med andra ord. ;)


Vårt vattenkrig gick till på följande vis: Vi delade upp oss i två lag. Båda lagen fick varsitt kramdjur som fungerade som deras flagga. Djuren satt sedan i lagens respektive bas där vi även hade extra ammunition (stora vattendunkar för påfyllning). Det gällde för oss att skydda och behålla vårt eget djur och stjäla motståndarlagets djur. Det lag som hade motståndarnas djur då slutsignalen gick vann. Vi lekte på ett begränsat område. Då man blev träffad av vatten (för det blev man) skulle man stå still i fem sekunder samt om man bar på ett av djuren måste man släppa det på marken. Fem-sekunders regeln gällde för allt vatten, även "splitter" från vattenballonger och om man själv eller någon annan i ens eget lag råkade blöta ner en.

Vår lek slutade oavgjort eftersom lagen hade varandras djur då kriget slutade.


Ett vattenkrig kan ju dock bli mer avancerat än så här om man vill. Man kan blanda in fler lag och man kan ha många flaggor per lag. Man kan även bygga upp skydd och hinder av olika slag på området och använda paraplyer som sköldar. Vill man få in mer intriger och/eller spänning kan en lekledare kanske dela ut olika rollkoncept eller uppdrag som man ska leka efter och utföra under vattenkrigets gång. Någon ska kanske byta lag under lekens gång, eller i hemlighet verka för något annat lag. Någon annan kanske får lov att bära extra stora och maffiga vapen för att de är flaggans försvarare. Kidnappningar, förhandlingar, byteshandel och allianser kan tillåtas och uppmuntras om man vill. Reglerna kan göras precis hur komplicerade, intressanta och lajvlika deltagarna vill. Huvudsaken är dock att alla har roligt och att motståndarlaget blir blötare än ni! :D 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En lajvares förvirrade tankar med Blogkeen
Följ En lajvares förvirrade tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se