Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

Bara allmän pepp!

Av Erica - 15 januari 2011 23:36

Jag pluggar och är duktig, men alltemellanåt avbryts jag i min duktighet av mig själv. En känsla kommer krypande och känslan är ren pepp!


Jag är peppad på:

- Skyfall, som kommer att gå av stapeln i februari och början av mars. Ser fram emot att spela Kolga en sista gång. Skulle gärna säga att hon kommer att äga, men jag tror faktiskt att hon kommer att bli ägd. :P

- Lyckostigen. Realismlajv med fokus på roll och relationer. Ska bli underbart med ett lajv där världen är självklar och given och där ingen av rollerna är mer udda än en person blir i verkigheten (vilket väl ändå ger utrymme för rätt mycket spelrum och underliga små egenskaper). Ser även fram emot min roll, vars beskrivning till sist landade på 18 sidor. Jag ber om ursäkt för det, Lina, men det liksom bara blev så...

- Garden! Tänk er ett flummusikband på 70-talet. Tänk er detta band på turné i Tyskland. Tänk er alla de konflikter och pårökta situationer detta kan leda till. Nu har ni tänkt på Garden. :) Lajvet påbörjades i höstas och lajvas inom Hydra-gruppen. Vi har två lajvtillfällen kvar och jag är peppad på min överpeppade trummis.

- Mitt-awesome-i-skrivande-stund-bara-ett-kladdpapper-mysterie-lajv. I höstas fick jag plötsligt inspiration och en fantastisk idé för ett mordmysterielajv. Lajvet har sedan dess bara varit några anteckningar, men då min hemtenta och min intervjuuppgift snart är klara hoppas jag på att kunna ta mig i kragen och skriva klart det.

- Att någon gång i framtiden arrangera ett lajv baserat på Scandinavia and the World. Tänk er ett lajv med glimten i ögat där rollerna är de nordiska länderna och deras grannar. Stereotyper och fördomar skulle få flöda fritt. Finland skulle ha en kniv och en flaska i högsta hugg, Norge och Sverige skulle reta Danmark för hans/hennes grötiga tal, Sápmi skulle stå ensam i något hörn helt bortglömd av de länder i vars hus han/hon bor och mitt i allt det här skulle USA störtdyka in och försöka medla i konflikter han/hon inte riktigt förstår sig på. :D

- En lajv-databas. Jag har noterat att det inte är särskilt svårt att hitta olika gratisäventyr/-scenarier för bordsrollspel, både friform och systembaserade, på internet. Alla dessa är väl inte av högsta kvalitet precis, men det går ändå lätt att få tag på dem. Skulle det inte vara häftigt att göra något liknande med lajv? Till många lajv skrivs ju rollerna av spelarna och så, men de lajv som är genomtänkta helheter där värld, roller och förutsättningar skrivits av arrangören borde sedan inte bara ligga bortglömda i någon låda. Dessa skulle ju kunna återanvändas! Skulle vilja samla dem alla på ett ställe på internet så att de skulle vara lättillgängliga och så att författarna där skulle kunna få kommentarer på sina alster...Så! Nu har jag fått utlopp för min pepp. Nu måste jag återgå till pluggandet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 3 mars 2011 11:45

Är lite peppad på att fylla en tom vägg här i lägenheten med foton, affischer och annat bildmaterial från olika lajv. Jag har därför börjat rota igenom mitt digitala arkiv med lajvmaterial och hittat en massa intressant från både då och närmare nu. ...

Av Erica - 20 februari 2011 23:45

Just nu pågår en (iaf för mig) välbehövlig pausvecka i Skyfall, alltså en vecka mitt i lajvet då vi inte lajvar. Jag har förstås inte slutat peppa för det. Idag har jag till exempel skrivit en stämningstext för Kolgas nuvarande tillstånd. Den finns a...

Av Erica - 19 februari 2011 14:33

Skyfall, Skyfall och lite mer Skyfall...   Här följer tre bilder som producerats av ren pepp. De två första bilderna är tecknade av Ezther Söderling och den tredje bilden är Photoshopad av Philip, fotot i den är taget av mig.     Sekhmet...

Av Erica - 18 februari 2011 23:16

Som jag redan nämnt här i bloggen så skriver jag en slags dagbok för det Skyfall som håller på. Samma sak har jag gjort under tidigare Skyfall och några av de anteckningarna finns i renskriven form här på bloggen. Min förhoppning är att det med tiden...

Av Erica - 14 februari 2011 14:00

...när den största garderoben i lägenheten är tillägnad kläder "för speciella tillfällen". ...när det hänger en gammal gasmask på en krok i hallen. ...när det ligger en isärmonterad replika av en 1600-talsrevolver på köksbordet. ...när en bulls...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En lajvares förvirrade tankar med Blogkeen
Följ En lajvares förvirrade tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se