Direktlänk till inlägg 18 november 2010

Lajv och vuxnas lärande

Av Erica - 18 november 2010 13:59

Den delkurs i pedagogiken jag går just nu är "Vuxnas lärande". I denna delkurs ingår en gruppobservation av vuxna i en situation där de lär sig något. Efter ett kort samtal med den ansvarige för delkursen fick jag igår tillåtelse att observera lajvare då de lajvar och sedan skriva den examinerande mini-uppsatsen kring detta. Jag är glad för att min föreläsare inte bara fnös åt mitt förslag och avfärdade lajv som en meningslös hobby. Nu får jag möjlighet att involvera mitt stora intresse i mina studier. Lajv som pedagogisk metod och pedagogisk situation är något som jag finner väldigt intressant. Jag inser dock de problem som kan uppstå för mig i mitt observerande eftersom jag är så insatt i lajvandet och dessutom inte kommer att vara en passiv by-stander observatör utan en aktivt deltagande observatör. Jag hoppas på att kunna parera för dessa problem och kunna skriva en förståelig och inte alltför vinklad uppsats. Det blir en utmaning, men en intressant sådan.


Jag hoppas på att senare kunna presentera resultatet av min observation och mitt skrivande här på bloggen.

 
ANNONS
 
Tina

Tina

20 november 2010 07:48

Vad roligt att kunna använda sitt intresse i studier också!! Kreativt. Kramis

http://colouredgirl.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 3 mars 2011 11:45

Är lite peppad på att fylla en tom vägg här i lägenheten med foton, affischer och annat bildmaterial från olika lajv. Jag har därför börjat rota igenom mitt digitala arkiv med lajvmaterial och hittat en massa intressant från både då och närmare nu. ...

Av Erica - 20 februari 2011 23:45

Just nu pågår en (iaf för mig) välbehövlig pausvecka i Skyfall, alltså en vecka mitt i lajvet då vi inte lajvar. Jag har förstås inte slutat peppa för det. Idag har jag till exempel skrivit en stämningstext för Kolgas nuvarande tillstånd. Den finns a...

Av Erica - 19 februari 2011 14:33

Skyfall, Skyfall och lite mer Skyfall...   Här följer tre bilder som producerats av ren pepp. De två första bilderna är tecknade av Ezther Söderling och den tredje bilden är Photoshopad av Philip, fotot i den är taget av mig.     Sekhmet...

Av Erica - 18 februari 2011 23:16

Som jag redan nämnt här i bloggen så skriver jag en slags dagbok för det Skyfall som håller på. Samma sak har jag gjort under tidigare Skyfall och några av de anteckningarna finns i renskriven form här på bloggen. Min förhoppning är att det med tiden...

Av Erica - 14 februari 2011 14:00

...när den största garderoben i lägenheten är tillägnad kläder "för speciella tillfällen". ...när det hänger en gammal gasmask på en krok i hallen. ...när det ligger en isärmonterad replika av en 1600-talsrevolver på köksbordet. ...när en bulls...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En lajvares förvirrade tankar med Blogkeen
Följ En lajvares förvirrade tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se