Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

Lajvåret som gått

Av Erica - 20 maj 2010 22:26

Kollade igenom bloggen och såg mitt inlägg om ett aktivt lajvår från maj i fjol. Blev lite sugen att göra en liknande lista nu. Året som gått sen förra maj har inte innehållit lika många lajv, men det känns som om mängden har varit precis lagom.


Såååå...

De lajv jag deltagit i de senaste tolv månaderna är följande:


Hunter cell: Virgo - Episod 1

Datum: 27.06.2009

Plats: Umeå, främst stadsdelen Ålidhem

Ett "mysterielajv" i en nutid med monster.

Deltagarna spelade monsterjägare som hastigt blivit samlade i Umeå efter det att stans tidigare Jägare mystiskt försvunnit. Mycket spännande hände redan under cellen Virgos första dag: odöda, underliga böcker, sjukhusbesök...

Lajvet var väldigt intressant och välarrangerat, om än dock lite för "iscensatt" för min smak. Förutom den första episoden så deltog jag även i två små mellan-episoderna-lajv just efter första episoden. Tyvärr har det inte blivit fler episoder sen den första.

Jag spelade den energiska Lovisa Vallervind, vars uppnosighet och framfusighet tydligen hade gett henne ett viss rykte redan innan cellens bildande. 

Information

Bilder (->fotoalmbum->2009->HC:V - Episod 1)


Ur Askan i Elden

Datum: 31.07-02.08.2009

Plats: Vitmossen, Vörå-Maxmo, Finland

Ett low-fanasy lajv med en gigantisk kulturkrock.

Tre folkslag, med varsin religion och bergfast tro möts mitt i skogen vid en gammal gård. Två av folkslagen har flytt från en förödande skogsbrand, det tredje folkslaget är på plats för att hjälpa och för att sprida sin religion förstås.

Lajvet var tokroligt och gnisslet mellan kulturerna fanns där jämt och ständigt samtidigt som de enskilda individerna hade mycket att handskas med. Någon hade förlorat nära och kära i branden, en annan sökte efter ett dyrbart föremål och en tredje blev tvungen att konfrontera gamla smärtsamma minnen.

Jag spelade den fanatiskt troende och hetlevrade prästinnan Krirchtinn tanl Ranakh, en av de godhjärtade Tharer som kommit till platsen för att hjälpa och predika.

Information

Bilder


Vampyrkrönikan. Del 2

Datum: 11-13.09.1009

Plats: Tegs församlingshem, Umeå, Sverige.

Ett intrigtätt vampyrlajv i nutid.

50 år hade gått sedan det senaste klanmötet, Mycket hade hänt i välden och inom klanen hade dess nya ledare kämpat för att hålla ordning. Nu samlades världens vampyrer än en gång för att umgås och avhandla viktiga händelser.

Lajvet var intressant och för min del både fyllt av skräck och sorg (båda på ett bra sätt, rent off). Vapen drogs, luften förgiftades med mint, pakter uppstod och bröts och klanens ledare gav frivilligt upp makten eftersom han inte kunde stå för det klanen stod för.

Jag spelade återigen hennes kejserliga höghet, Storfurstinnan Anastasia Nikolajevna Romanova av Ryssland. Denna gången hade hon flera decenniers studier inom medicin i bakfickan samt en allt mer välutvecklad siar-förmåga till sitt förfogande.

Information

Bilder: Nej...


Glow-worm day

Datum: 03.10.2009

Plats: Kvarterslokalen på Kvartsvägen, Carlshem, Umeå, Sverige

Ett lajv med skruvade karaktärer inom genren "AWESOME". :)

Den internationella lysmaskdagen firas i Göteborg. Nördar och ljusskygga fantaster samlas för att fira de små livens förträfflighet.

Under lajvets gång visade det sig att kanske inte alla på plats hade helt rent mjöl i påsen, eller var där enbart för lysmaskarnas skull. Vissa deltagare var inte ens mänskliga.

Jag spelade Emma Antti, kvinnan som startat sin egen lysmask-sekt i Tornedalen.

Information (->Kalender->2009->Glow-worm day)

Bilder (->Fotoalbum->2009->Glow-worm day)


Kaos

Datum: 23.01-31.03.2010

Plats: Världen... främst Umeå, Sverige

Ett superhjältelajv i ett framtida Big-brother samhälle.

Världen återhämtar sig ännu från det tredje världskriget. Fredslegionen har makten och hjältarna är efterlysta. Freden är ett faktum, men friheten och självständigheten är något som världen inte har plats för mera. I Umeå uppehåller sig en ovanligt stor grupp hjältar och de bekämpas outtröttligt (nåja... :P) av en lokal grupp fredslegionärer. 

Lajvet är svårt att beskriva, men jag hade otroligt roligt och då var jag ändå en av de sex arrangörerna och visste mycket om plotten och intrigerna som pågick runtom mig. Ett sådant här lajv får dock eget liv och som arrangör blir man ständigt förvånad över spelarnas idérikedom och förmåga att skapa egna intriger.  

Jag spelade hjälten Farka, en vargaktig ung kvinna med en förkärlek för skogen och för mat.

Information

Bilder: Nej...


Glow-worm day

Datum: 04.04.2010

Plats: Yrkeshögskolan Novias lokaler på kasernen i Vasa, Finland

Det populära lajvet sattes upp en gång till, den här gången med elorianer i rollerna.

Jag spelade Lysmask, en lysmask som blivit devolverad till människa och rönte ett olyckligt slut under lajvet.

Information

Bilder: Inte ännu...


Astra

Datum: 14.04.2010 ->

Plats: Umeå, Sverige

Tre besättningar med rymdpirater från år 6500 har på något underligt vis hamnat i Umeå år 2010. Nu söker alla tre febrilt efter Tristen, med vars hjälp de kan få kontroll över tid och rum och på så sätt resa tillbaks till sin egen tid (och till alla de tidpunkter då skatter hittats, gömts osv.)

Jag spelar den tankspridda, men smarta Libra Cassiaz, kusin till två av tre av de piratkaptener som finns på plats.  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 3 mars 2011 11:45

Är lite peppad på att fylla en tom vägg här i lägenheten med foton, affischer och annat bildmaterial från olika lajv. Jag har därför börjat rota igenom mitt digitala arkiv med lajvmaterial och hittat en massa intressant från både då och närmare nu. ...

Av Erica - 20 februari 2011 23:45

Just nu pågår en (iaf för mig) välbehövlig pausvecka i Skyfall, alltså en vecka mitt i lajvet då vi inte lajvar. Jag har förstås inte slutat peppa för det. Idag har jag till exempel skrivit en stämningstext för Kolgas nuvarande tillstånd. Den finns a...

Av Erica - 19 februari 2011 14:33

Skyfall, Skyfall och lite mer Skyfall...   Här följer tre bilder som producerats av ren pepp. De två första bilderna är tecknade av Ezther Söderling och den tredje bilden är Photoshopad av Philip, fotot i den är taget av mig.     Sekhmet...

Av Erica - 18 februari 2011 23:16

Som jag redan nämnt här i bloggen så skriver jag en slags dagbok för det Skyfall som håller på. Samma sak har jag gjort under tidigare Skyfall och några av de anteckningarna finns i renskriven form här på bloggen. Min förhoppning är att det med tiden...

Av Erica - 14 februari 2011 14:00

...när den största garderoben i lägenheten är tillägnad kläder "för speciella tillfällen". ...när det hänger en gammal gasmask på en krok i hallen. ...när det ligger en isärmonterad replika av en 1600-talsrevolver på köksbordet. ...när en bulls...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards