Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Friends of Cinderhill

Av Erica - 24 maj 2009 12:29

Mitt i den torra sommarhettan år 2006 gick lajvet Dragonbane av stapeln i Älvdalen, Dalarna, Sverige. Lajvet hade ungefär 300 deltagare och pågick i sex dagar. Till detta lajv tillverkades ofantliga mängder av rekvisita. Dessutom byggdes en drake samt en hel by: Cinderhill.


Även om lajvet hade många brister och delar av byn byggdes mycket slarvigt så är den ändå ett stort, fysiskt påtagbara bevisen på lajvets storslagenhet. Byn byggdes i huvudsak av volontärer som tillbringade veckor i streck med att arbeta för att färdigställa byn i tid till lajvet. Jag var en av dessa volontärer. Det var inte svårt att förälska sig i den miljö som byn var förlagd i. Den låg en bra bit från närmaste bebyggelse, inne i skogen, uppe på en höjd. Från den högsta platsen i byn kunde och kan man se ut över dess byggnader och man ser även ut mellan träden, ut på yttervärlden. Av den anblicken att döma så skulle byn kunna vara den enda bebyggelsen i världen. Där finns bara blånande höjder så långt ögat kan nå. Själva byn är också speciell med sina långhus och småhus placerade på pålverk.


Denna by finns alltså kvar och har hittills mest lämnats att förfalla trots de stora potential den har. Dessa potential vill föreningen Friends of Cinderhill (http://www.cinderhill.info/) ta tillvara på. Man vill bygga upp byn på nytt, reaparera och bygga ut. Man vill att den ska kunna användas för andra lajv samt för arrangemang som till exempel firmafester, konfirmationsläger och dyl. Det är gratis att gå med i föreningen och det finns en förening både i Sverige (Cinderhills vänner) och i Finland (Cinderhillin ystävät ry).


Har du några idéer för hur man kan utnyttja eller utveckla byn - ta kontakt med de ansvariga.

Har du några veckor över i sommar - åk till Älvdalen som volontäarbetare.

Har du läst det här inlägget - gå med i en av föreningarna.

 
ANNONS
 
PaxY

PaxY

25 maj 2009 22:54

Egentligen riktigt lovvärt initiativ, men tyvärr så *mumlar ursäkter* :P

http://paxy.blogg.se

 
Erica

Erica

31 maj 2009 15:25

Men Paxy då!
Så svårt är det inte att gå med i en förening.

http://exillajvaren.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 3 mars 2011 11:45

Är lite peppad på att fylla en tom vägg här i lägenheten med foton, affischer och annat bildmaterial från olika lajv. Jag har därför börjat rota igenom mitt digitala arkiv med lajvmaterial och hittat en massa intressant från både då och närmare nu. ...

Av Erica - 20 februari 2011 23:45

Just nu pågår en (iaf för mig) välbehövlig pausvecka i Skyfall, alltså en vecka mitt i lajvet då vi inte lajvar. Jag har förstås inte slutat peppa för det. Idag har jag till exempel skrivit en stämningstext för Kolgas nuvarande tillstånd. Den finns a...

Av Erica - 19 februari 2011 14:33

Skyfall, Skyfall och lite mer Skyfall...   Här följer tre bilder som producerats av ren pepp. De två första bilderna är tecknade av Ezther Söderling och den tredje bilden är Photoshopad av Philip, fotot i den är taget av mig.     Sekhmet...

Av Erica - 18 februari 2011 23:16

Som jag redan nämnt här i bloggen så skriver jag en slags dagbok för det Skyfall som håller på. Samma sak har jag gjort under tidigare Skyfall och några av de anteckningarna finns i renskriven form här på bloggen. Min förhoppning är att det med tiden...

Av Erica - 14 februari 2011 14:00

...när den största garderoben i lägenheten är tillägnad kläder "för speciella tillfällen". ...när det hänger en gammal gasmask på en krok i hallen. ...när det ligger en isärmonterad replika av en 1600-talsrevolver på köksbordet. ...när en bulls...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En lajvares förvirrade tankar med Blogkeen
Följ En lajvares förvirrade tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se