Direktlänk till inlägg 14 maj 2009

Ett aktivt lajvår

Av Erica - 14 maj 2009 12:19

Då jag ser tillbaka på det lajvår som nu har gått, från och med förra sommaren fram till nu så inser jag att jag har varit med om en hel del. Jag räknar efter och tror knappt att det är sant. Då jag räknar igen så konstaterar jag dock att jag räknade rätt redan första gången. Under senaste 12 månaderna har jag deltagit i 13 lajv! Av dessa pågick ett i en månad och två av de andra har jag själv varit med och arrangerat. Det är ett överlägset personligt rekord med tanke på att det är mer än en tredjedel av alla lajv som jag varit med på under hela min sex-åriga lajvkarriär.


Lajven jag deltagit i under senaste året är (i kronologisk ordning):


I Vargarnas Skugga IV – Spillror i Havet 

Datum: 24–27.7.2008

Plats: Ön Snäröiran i Hankmo skärgård, Korsholm, Finland

Ett medeltidsinspirerat low-fantasy lajv med fokus på kulturkrockar.

Tre folkslag sammanstrålade mot sin vilja på en ö. Ingen av grupperna var önskad av omvärlden, men annars hade de inte mycket gemensamt. Den ena grupperingen var ett naturfolk som en längre tid bott på ön, de andra grupperna hade just spolats iland. Dessa var kriminella flyktingar från fastlandet samt pirater från ett annat land. Det gnisslade i relationerna, men också mycket nytt lärdes.

Jag var med och arrade detta lajv och ur min synpunkt så blev det rätt lyckat, men det var rent ut sagt fruktansvärt att få all rekvisita, all mat och alla spelare uttransporterade till ön.

Jag spelade min kampanjroll, Limyl. Hon är en lugn och smart tjuv som verkar kunna överleva det mesta.

För info: http://www.eloria.fi/Lajv/IVS4/IVS4.htm

För bilder: http://www.eloria.fi/Galleri/galleri_IVS4.php


The Haunting

Datum: 15.08.2008

Plats: Korsholms sommarteater på Båskas, Korsholm, Finland

Skräcklajv med fokus på känslan och stämningen.

Fyra vänner var ute på en biltur och råkade komma till ett gammalt övergivet hus. På grund av ett underligt ljus gick de in och upptäckte snart att de inte kunde komma ut igen.

Lajvet var välgjort och mycket nervpirrande. Alla specialeffekter och mystiska ljud skapade en underbart läskig stämning.

Jag spelade den coola Jennie Wester.

För info: http://www.eloria.fi/Lajv/Haunting/Haunting.php

För bilder: http://www.eloria.fi/Galleri/galleri_haunting.php


Skyfall September

Datum: 31.08–28.09.2008

Plats: Umeå, Sverige

Nutidslajv med mycket religiös och övernaturlig prägel.

Änglar och demoner rör sig bland människorna utan dessas vetskap. De strider och gnabbas med varandra och påverkar människor med sina krafter. Under september dök ett hot mot både änglar och demoner upp och tillsammans fick de ta ställning till vad de skulle göra med detta hot.

Ett mycket trevligt och unikt lajv, med underbara roller och rollgestaltningar. Intressant och spännande med den frihet som man hade att själv styra sin rolls agenda.

Min roll var Kolga, Svekets demon, en listig och beräknande varelse. Hon är ond men ser ändå det positiva med en balans mellan godhet och ondska.

För info : http://gaia.forum24.se

För bilder: Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Kompassen 65°N 13°V

Datum: 13.09.2008

Plats: Utanför Sundsvall, Sverige

Piratlajv med många olika slags pirater.

På värdshuset kompassen hade pirater från alla värdens hörn samlats för rådslag. Där fanns slavhandlare och äkta pirater men även personer vars mål i livet va att få räknas som riktiga pirater.

Lajvet hade en god stämning och bra musik.

Jag spelade Monique, en fjollpirat med ambition att tillsammans med sina kamrater äntligen få räknas som äkta pirat.

För info: http://kompassenlajv.blogg.se


Den Pilska Draken

Datum: 04.10.2008

Plats: Scoutstuga på Uttervägen, Umeå, Sverige

Värdshuslajv i medeltidsinspirerad low fatasy miljö.

Alla de klassiska rollerna fanns på plats: Skökorna, krigarna, lagens väktare och allmänt slusk och slödder.

Trevligt stämningslajv med underligt omotiverade intriger.

Min roll var en av tre något malplacerade adelsdamer.

För info: Kalendern på http://www.lajvnorr.se

För bilder: Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


0%

Datum: 25.10.2008

Plats: Sagateatern, Umeå; Sverige

Lugnt pre-apokalyptiskt nutids (nåja, ett år in i framtiden) lajv.

På ett resecenter i Nordmaling satt ett tjugotal människor och väntade på sina bussar och tåg. Det var julafton och snöstorm utomhus. Varken bussar eller tåg kunde ta sig fram. De småstressade resenärerna fick en orolig julafton då plötsligt en FN-soldat och en man från Smittskyddsinstitutet dök upp och började undersöka alla.

Ett speciellt lajv som var intressant och trevligt. Största delen av tiden var folk väldigt svenska i sitt sätt och man hade inte särskilt mycket med andra att göra, men det var en del av charmen.

Jag spelade präststuderande Sara Samuelsson, som av en slump träffade på några barndomskamrater med skiftande livsöden.

För info: http://procent.50webs.com

För bilder: Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Vampyrkrönikan. Del 1

Datum: 05–07.12.2008

Intrigtätt Vampyrlajv med många dolda hemligheter, förlagt i 50-talets Norrland.

Vampyrer från hela världen samlades för möte, vilket de brukade göra ungefär vart femtionde år. Väl på plats meddelades det att vampyrsamhällets ledare var död, vilket chockade många och gjorde vampyrerna tvugna att välja en ny ledare. Det kom även fram att det fanns något slags virus i omlopp, ett virus som gör människor till vampyrers viljelösa slavar. Dessutom visade det sig att flera vampyrjägare har lyckats ta sig till mötet...

Ett trevligt och intressant lajv, med många oväntade hemligheter som kom upp i ljuset. Lokalen var lite väl liten, men annars njöt jag till fullo.

Jag spelade hennes kejserliga höghet, Storfurstinnan Anastasia Nikolajevna Romanova av Ryssland. Då resten av familjen blev dödade hade hon och hennes bror lyckats fly. På många omvägar kom de att bli vampyrer.

För info: http://gaia.forum24.se

För bilder: Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Vargatider – del ?

Datum: 10.01.2009

Plats: Kvarterslokal på Löftets gränd, Umedalen, Umeå, Sverige

Ett gangsterlajv med familjemiddag.

Tio år hade gått sedan syskonen som ledde en maffiaorganisation i Umeå har träffats och nu träffades de igen för en familjemiddag i Umeå. Kvällen är tänkt att vara lugn, men ett par polisers uppdykande och försvinnande får händelserna att eskalera. Pistoler dras och familjemiddagen slutar i tragedi och tårar.

Det var ett litet, trevligt lajv. En fortsättning på en hel rad lajv inom samma lilla kampanj, skriven av vänner för vänner.

Min roll var en oäkta dotter till en av de tidigare maffialedarna. Hennes namn var Csilla och visste inget om maffiaverksamheten och blev något chockad av alla de vapen som drogs.

Varken info eller bilder finns uppe på internet.


Hybris – Kapitel V

Datum: 16–18.01.2009

Plats: Församlingsgården på Backen, Umeå, Sverige

Mutantlajv förlagt ett år in i framtiden.

Människorna har fått reda på att mutanter finns och mutantsamhället står splittrat inför detta faktum och införhur man bör behandla mänskligheten. Händelsefyllt och intrigtätt lajv med många intressanta och speciella roller.

Jag spelade en rullstolsbunden flicka vid namn Olivia. Hon hade mutantkraften att se om någon talade osanning. Hon förstod dock inte att hon var mutant och ingen annan verkade förstå det heller. Hon var väldigt speciell...

För info: http://anger.sverok.net/Hybris/

För bilder: Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Skyfallsvecka

Datum: 27.03–02.04.2009

Plats: Umeå, Sverige

En vecka av skyfallande.

En chans att avsluta, fortsätta och även påbörja intriger med sina roller i Skyfallskampanjen. Då demonerna utförde en ritual för att återfå sin ledare var det något som gick fruktansvärt fel och detta kommer att få konsekvenser för hela väktarsamhället långt in i framtiden.

Jag gillade Skyfallsveckan. Det var mycket skönt att få hålla ångan uppe i denna underbara kampanj.

Jag spelade återigen Kolga och har på så sätt spelat henne i över två månader i och med detta lajv. Kort kan man ju säga att denna vecka inte var Kolgas vecka...

För info: http://www.gaia.forum24.se


Sändebudet

Datum: 04–05.04.2009

Plats: Kvarterslokal på Kvartsvägen, Carlshem, Umeå, Sverige.

Ett lajv i det (o)sköna 80-talet med en oväntad vändning i halvlek.

Folk av de mest blandade slag var på skidsemester i Hemavan över påsk. På hotellet Fjällripan hände både det ena och det andra. En företagsledning, lata hotellanställda och ett par kommunister och ett nattligt besök av en ängel gjorde sitt i den neonfärgade skaran.

Jag var med och arrangerade detta lajv och vet att det inte gick särskilt bra. Lajvet hade goda potential, men de val vi arrangörer gjorde förde lajvet i lite fel riktning, men skam den som ger sig.

Jag spelade hotellets allt-i-allo, Ebba. Hon var en snäll och flitig tös, till skillnad från resten av hotellets anställda...

För info: http://sandebudet.egetforum.se

För bilder: Kommer att komma på Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Ad Infinitum - Ett blodigt val

Datum: 01.05.2009

Plats: Kverterslokal på Kvartsvägen, Carlshem, Umeå, Sverige.

Vampyrlajv förlagt nästan ett år in i framtiden.

Sverige var i kaos efter det att vampyrernas existens hade blivit förrådd och varulvar dykt upp som från ingenstans. Mitt i detta kaos ryktades det om jobb och pengar och de mest olika personer samlades i Karlskrona till en natt fylld av intriger, blod och avslöjanden. Ett intressant och välskrivet lajv.

Min roll var en egoistisk och beräknande medlem ur den extrema vampyrgrupperingen Phobos. Hennes namn var Maria af Nordanskog och det är osäkert om hon överlevde ens en timme efter det att jag lämnade henne då lajvet slutade.

Info: http://www.freewebs.com/ettblodigtval

Bilder: Kommer att komma på Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


Den Skeva Plankan

Datum: 02.05.2009

Plats: Kvarterslokal på Stipendiegränd, Ålidhem, Umeå, Sverige.

Piratlajv med underbar stämning.

Pirater och öbor hade samlats på krogen Den Skeva Plankan för att få sig något till livs, både mat, dryck, rykten och osannolika historier.

Ett mycket trevligt lajv med underbart peppade arrangörer och en fint utsmyckad lokal.

Jag spelade Kapten Lisette, en fransk gentlemannapirat med mycket humör och lite för god aptit på vin.

Info: http://denskevaplankan.blogg.se

Bilder: Kommer att komma på Fotoalbumet på http://www.lajvnorr.se


 
 
Ingen bild

Darulf

17 maj 2009 17:45

Det där var en gedigen samling och väldigt varierande. Verkar pågå sjukt mycket där på andra sidan pölen.

 
Erica

Erica

17 maj 2009 19:03

Jo, här händer en hel del. Främst tror jag att det beror på att det finns så många som är beredda att arra lajv, dessutom underlättar det ju att ha en större mängd lajvare på samma ställe. Jag kommer utan problem upp i 40 lajvare som jag känner till här i stan. Ni får komma över ett gäng från Finland och delta i ett lajv någon gång. :)

http://exillajvaren.bloggagratis.se

 
PaxY

PaxY

17 maj 2009 20:27

Det verkar onekligen hända en hel del på andra sidan potten! För mig, som medkspare och organiserare av Omertá-kampanjen, lät ju gangsterlajvet riktigt intressant. I övrigt pre-apokalypslajvet och Skyfall.

Ska hålla koll(ga) på din blogg även i fortsättningen :)

http://paxy.blogg.se

 
Erica

Erica

17 maj 2009 23:22

Trevligt att du tittat in Paxy.
Angående de tre lajven du nämnde:

Gangsterlajvet var ett rätt litet lajv, med kanske ett dussin deltagare ungefär. Jag blev indragen i det två dagar innan det skulle gå av stapeln så jag fick aldrig reda på så mycket om allt det som hänt innan i kampanjen, men den verkar ha pågått ett tag. Från början var det meningen att de skulle ha ett lajv i månaden, men det höll inte i längden. Jag gillade det, men för min del var det inte så mycket gangster över det hela (antagligen för att min roll inte visste något), snarare en trevlig familjemiddag som gick fruktansvärt fel. :)

0% var ett trevligt litet lajv. Meningen var att det skulle komma en fortsättning, men ännu har det inte dykt upp något om en sådan.

Skyfall är ett helt eget kapitel i lajvhistoren, känns det som. I och med att man lajvar så länge så får lajvet så många dimensioner.

http://exillajvaren.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 3 mars 2011 11:45

Är lite peppad på att fylla en tom vägg här i lägenheten med foton, affischer och annat bildmaterial från olika lajv. Jag har därför börjat rota igenom mitt digitala arkiv med lajvmaterial och hittat en massa intressant från både då och närmare nu. ...

Av Erica - 20 februari 2011 23:45

Just nu pågår en (iaf för mig) välbehövlig pausvecka i Skyfall, alltså en vecka mitt i lajvet då vi inte lajvar. Jag har förstås inte slutat peppa för det. Idag har jag till exempel skrivit en stämningstext för Kolgas nuvarande tillstånd. Den finns a...

Av Erica - 19 februari 2011 14:33

Skyfall, Skyfall och lite mer Skyfall...   Här följer tre bilder som producerats av ren pepp. De två första bilderna är tecknade av Ezther Söderling och den tredje bilden är Photoshopad av Philip, fotot i den är taget av mig.     Sekhmet...

Av Erica - 18 februari 2011 23:16

Som jag redan nämnt här i bloggen så skriver jag en slags dagbok för det Skyfall som håller på. Samma sak har jag gjort under tidigare Skyfall och några av de anteckningarna finns i renskriven form här på bloggen. Min förhoppning är att det med tiden...

Av Erica - 14 februari 2011 14:00

...när den största garderoben i lägenheten är tillägnad kläder "för speciella tillfällen". ...när det hänger en gammal gasmask på en krok i hallen. ...när det ligger en isärmonterad replika av en 1600-talsrevolver på köksbordet. ...när en bulls...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards